"-har inte din mamma pratat med dig om döden? -min mamma har bara snackat med mig om blixtlim!"

Jag gillar film! En av mina favoritfilmer (har många) är Rännstensungar, en film med Cornelius Vreeswijk inspelad 1974. Där spelar han Johan Fahlén som tar hand om föräldralösa Nina och deras kamp för att få vardagen att fungera i de fattiga delarna av 60-talets Stockholm. Han bor i ett bostadsområde där de eviga busungarna härjar som både kan ställa till mycket trubbel men framförallt ställa upp för varandra. Den är underbar verkligen.

En annan riktigt bra film är Förortsungar, en film inspelad 2005 där Gustav Skaarsgård spelar Johan Sahlén som tar hand om asylsökande och föräldralösa Amina. En ny och modern version av min favoritfilm alltså. Hur kan man inte älska den. Fylld med rolig musik och käcka kommentarer är den också. Checka in trailern här vett ja :)

 

den där schulman...

..är cool som få tycker jag. Jag vet att många har något emot honom men jag kan liksom inte ha det (förutom ibland när han känns lite "snorkig" i sin talkshow men det kan jag bortse ifrån.) Karln skriver ju helt fanatiskt fantastiskt att man ibland bara håller andan för att det är så fint/roligt/viktigt.

Nu till problemet: jag hörde att han i en intervju hade sagt att han så småningom (läs snart) kommer att stänga ner sin pappablogg. NEJ, tänkte jag men sen när förklaringen kom lät det rimligare än rimligast. Enligt honom är alltså bloggen en spegling av honom själv och barnets mamma som föräldrar och hur de tar itu med allt som Charlie kan tänkas hitta på. Hon fyller ju dock snart ett år och då menar han på att hon nu börjar utveckla en personlighet som gör det svårt för honom att skriva om och problematisera. Så slutsatsen blir väl att man får njuta så länge man kan av hans inlägg och hålla tummarna för ett nytt genialiskt påfund signerat Alex Schulman.

För övrigt så läser jag hans självbiografi nu "skynda att älska" och vem, om inte jag har enorma förväntningar på dess storhet. (har lite insideinformation om att den ska vara väldigt fin så att...)

yummie

Åh, när jag hörde den här låten blev jag lite nyfiken och klickade mig fram på Spotify för att upptäcka en hel fantastiskt liten musiker.

Och det hela blir ju inte sämre i och med att han är sockersöt!


Boktips

Eftersom jag kommit ifrån min kurslitteraturen pga avsaknaden av skolrutiner har jag passat på att läsa ikapp lite skönlitterärt. Bland annat har jag avslutat min Karin Alvtegen-fas. Hon är en mycket bra författare som skriver nervkittlande thriller som tar sig form i det dagliga livet.

Igår läste jag ur Saknad som jag tyckte var en av de bästa. De behöver verkligen inte läsas i kronologisk ordning då de är helt fristående. Jag kan varmt rekommendera de här böckerna och gratulera till en tid av underbarläsning framför er! :)
(Hennes böcker heter Skuld, Saknad, Svek, Skam och Skugga)

malmööööö

Idag drar jag på mig conversen och sticker till malmö, ska bli fett nice, har ju inte vart där tidigare så det är på tiden.

Igår var det mystisdag med finaste klasskamraterna, det blev först en riktigt långpromenad i något som heter fågelsångdalen (hur fint låter det inte) och sedan blev det tacos med hembakat naanbröd, kladdkaka och Mamma Mia fick avsluta kvällen på ett väldigt fint sätt. Älskar den filmen!

http://www.youtube.com/watch?v=bYrSRU6jEE4&feature=related (<--- bästa låten)


back in school

Puuh, äntligen hemma efter en otroligt lång dag i skolan, trodde det skulle vara skönt att vara tillbaka då vi knappt haft riktiga lektioner sedan innan påsken men icke. En otroligt seg föreläsning genomsyrade eftermiddagen såpåss mycket att huvudvärken dunkade när jag kom hem. Men nu är jag återställd, med lite mat i magen klarar man allt.

Tänkte inte börja med någon dagens (än i alla fall) men här kommer en av mina absoluta favoritbilder, tagen av mig, på den otroligt vackra Hanna, varsågoda:


Bananernas Erin Brockovich

För några dagar sedan visade SVT dokumentären Bananas* på tvn, jag blev tipsad om att se denna men det passade inte då. Tack gode gud för SVTPlay säger jag bara. Den här dokumentären visar hur en advokat i USA tar upp striden mot bananjätten DOLE. Företaget har, trots att de blivit varnade för att ett visst besprutningsmedel kunnat orsaka sterilitet bla, använt detta på sina plantager i Nicaragua ett antal år efter att det företag som producerade det farliga ämnet bad om att få dra tillbaka sina leveranser.

Advokaten företräder några män, som alla arbetat på bananplantagerna, de är barnlösa, och sterila visar det sig, och har därmed blivit lämnade av sina kvinnor då de inte kunde ge dem några barn.

Det är en helt klart sevärd dokumentär då den klart och tydligt visar makten uttnyttjas av de högutbildade och mäktiga personerna inom företaget mot de arbetande männen som flygs till ett land där de inte ens talar språket för att vittna om sina liv.


elin fotograferar

Jag tycker väldigt mycket om att ta kort. Vore jag inte så förbannat rädd om min kamera skulle jag ta med den överallt. Mina största modeller är mina söta kusinbarn som jag fotar så fort jag får tillfälle. Jag gillar att fånga de där små sekunderna av olika känslor och uttryck som kan komma fram.

Nu senast var det en liten påskkärring som blev motivet:
mitt lilla kusinbarn Nora som årets påskkärring, hur söt får man vara?

lika som bär

I helgen har jag sett på Ingmar Bergmans stora film Fanny och Alexander. Helt fantastiskt var den!

Efter några minuter in i den tre timmar långa filmen insåg jag att pojken som spelar Alexander är en kopia av min lillebror när han är liten. (eller kanske snarare tvärtom) Avgör själva:




För övrigt så är ju Ewa Fröling helt underbart vacker i den filmen.


welcome dear friends!

nu är jag här! nu ska jag åka och träna så det här får vänta!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0